Garanciális feltételek

Garancia és szavatosság

Termékeinkre gyári garancia nincs, mivel érték-csökkent/csomagolás/szépséghibás termékeket forgalmazunk és erre a gyártók nem vállalnak garanciát. A használt termékekre a fogyasztóvédelmi törvény 1 éves szavatossági időt ír elő, ezért vásárlóinknak mi biztosítjuk ezt.

A szavatosság jelentése: Az első 6 hónapban a kereskedőnek kötelessége bizonyítani, hogy a vásárolt/vásárolni kívánt terméken hiba nem állt fenn a
eladás pillanatában. Az év második 6 hónapában pedig a vásárló kötelezettsége bizonyítani, hogy a meghibásodás feltételezhetően a vásárlás pillanatában is jelent volt. A szavatosság időtartama 1 év. A termékek javítását csak budapesti üzletünkben működő szervizünkben áll módunkban elvégezni, a termék szállítási díja Vevőt terheli!

A garancia 1 éves időtartamra érvényes. Tetszés szerint ez a garancia bővíthető !

Bővíthető garancia +1 év 35.000 Ft

Bővíthető garancia +2 év 66.000 Ft

Bővíthető garancia +3 év 97.000 Ft

Amennyiben a vásárló nem a vásárlás napján igényli az extra garanciát, hanem a vásárlást követően, abban az esetben a termék bevizsgálása szükséges,
aminek díja a vevőt terheli.

Az interneten (webáruházban) vásárolt termékekre, az aktuális szabályozásoknak megfelelő, 14 napos visszavételi garanciát biztosítunk.

Fontos kitételek:

1. A vásárló tulajdonos érvényesítheti jótállási jogait, amennyiben fogyasztónak minősül. Gazdasági, szakmai tevékenységet folytató cég vagy egyéni vállalkozás nem minősül fogyasztónak. (A fogyasztó meghatározásáról Ptk.685.§d pont értekezik) A vásárló jótállási jogait az ellenérték megfizetését igazoló dokumentummal (bizonylat) tudja érvényesíteni, és az eladónak a 9/2003. (VII.30.) GKM rendelet 2.§ alapján bizonyítottnak kell vennie. Nem vállalunk felelősséget olyan kárért/hibáért, amit nem a tulajdonos (vásárló) használatából ered. 

2. A jótállást csak magánszemélyek, megfelelő igazoló dokumentumok felmutatásával lehetséges. Kérjük ezeket a dokumentumokat (jótállási jegy) töltesse ki a forgalmazóval és őrizze meg. A jótállási igény, kizárólag a jótállási jeggyel érvényesíthető. A jótállás teljesítése a forgalmazót terheli, melynek kezdete az átadás/üzemebe helyezés napja.

3. A fitneszgépeink otthoni célú felhasználásra lettek tervezve. A forgalmazó nem vállal felelősséget olyan hibáért, amely nem rendeltetés szerű, otthoni használat mellett következett be.

4. Nem garanciális termékek azonnali javítása nem lehetséges! Termékek átvizsgálásra való felvételi nap minden hét csütörtök napja. Az átvizsgáláshoz
kötelező a vásárlást igazoló dokumentumok bemutatása kötelező! Az átvizsgálás várható időtartama 1-7 munkanap.

5. A téli időszakban vásárolt termékek során a szállítással a termékek hőmérséklete csökken, így a szállítást követően, üzembe helyezés során a
hőmérséklet különbség miatt célszerű néhány órát várni a bekapcsolással, hogy a gép hőmérséklete üzemkész legyen.

6. Ha a termék az üzemebe helyezést követően 3 napon belül meghibásodik, a forgalmazónak kötelessége cserélni amennyibe úgy rendelkezik a fogyasztó. Ez
csak a rendeltetés szerű használatból bekövetkező hibákra érvényes.

7. A jótállás kereteibe nem tartozik bele a javítást követő üzembe helyezés. Ezt a forgalmazó extra díj felszámítást követően tudja biztosítani a vásárlónak.

8. A garancia a vásárolt gépek esetében kopó, forgó, elektromos alkatrészekre érvényesek.

9. A szavatossági igényérvényesítés keretében magáról a helyszínen való megszerelésről és az elszállítás biztosításáról nem köteles gondoskodni a kereskedő.

A Garancia érvényesítése semmisnek tekinthető a következő kondíciók esetében:

– A keletkezett hiba, meghibásodás nem az előírásnak megfelelő, nem rendeltetés-szerű használatból adódik.

– Esztétikai állapot javítási követelések esetén, mivel a garancia nem tér ki ezekre.

– Esetleges nem szakszerű, szervizen kívüli beavatkozás esetén.

Vázgarancia:

A hayranfitness.hu webáruházbanvásárolt futópadokra kivétel nélkül, 3 év vázgaranciát biztosítunk. A vázgarancia kizárólag a futópad vázszerkezetére érvényesíthető, annak olyan meghibásodásaira, amely az megfelelő működést gátolják. Külső behatás esetén, vagy szándékosságra utaló jel esetén nem áll módunkban vázgaranciát érvényesítnei. A vázgarancia kizárólag a futópad fémből készült szerkezetére, csavarjaira terjed ki. Nem terjed ki a futógép futófelületére, műanyag alkatrészeire, burkolatára, elektronikus és mechanikus alkatrészeire (ezek meghibásodására az 1 éves teljeskörű garancia nyújt védettséget) A vázgarancia érvényesítéséhez nincs más dolga, mint felkeresni bennünket, bejelenteni a hibát, mi pedig megszervezzük a javítást. 

A szervizeléssel kapcsolatos észrevételével, kérdésével keressen minket bizalommal: 06-70-672-4462 / info [kukac] hayranfitness.huOnline vitarendezési platform ahol az online adásvételi és szolgáltatási szerződésekből következő jogi viták rendezhetők, itt érhető el.
További információkat Általános Szerződési Feltételeinkben talál.