Budapest – A világ egyik legszebb városa

Magyarország számos olyan adottsággal bír, amely felkelti a turisták érdeklődését a világ bármely pontjáról. Egyik ilyen ékkövünk a Magyar főváros, Budapest.

Számos világméretű TOP listán előkelő helyet követelt már magának. Legyen szó a világ egyik leg romantikusabb városáról, legszebb városi útvonaláról, vagy csak szimplán a turisták kedvelt úti céljáról, Budapestet legtöbbször megtaláljuk a listán, felvéve a harcot Párizzsal, Londonnal, Rómával.

Szeretett fővárosunk számos látványossággal bír, melyek történelmünk során fennmaradtak és a régi idők emlékeit őrzik. Macskaköves utcái, egyedi motívumokkal díszített hidai és műemlékei több napos programot nyújtanak az ide látogatóknak.

Budapest mindenkinek egyedi élményeket nyújt

A változatos helyszínek szinte minden érdeklődési kört lefednek. Múzeumok, emlékművek, szórakozóhelyek biztosítják a felejthetetlen programokat. Közkedvelt úti cél a Gellért hegy, mely számos programmal várja az oda látogatókat, de a Budavári Palota is igen népszerű helynek számít, amely 1987 óta részét képzi Budapest világörökségi helyszíneinek. A dunai sétahajókázás közkedvelt turisztikai program. A dunai hajókról csodás látvány tárul elénk. A hajóutak során messziről megtekinthetjük a Parlamentet, a Gellért hegyet, a budai várat, és a Széchenyi lánchidat is, melyek sötétedés után kivilágítva varázslatos látványt nyújtanak. A HOP-ON HOP-OFF buszok is elengedhetetlen elemei a budapesti városnéző túráknak. Segítségükkel könnyedén sorra vehetjük a közkedvelt helyszíneket.

A nap végi pihenés és feltöltődés

A többnapos városnézéshez elengedhetetlen egy megfelelő budapesti szálláshely, amely megfelelő közelségben van a városi tömegközlekedéshez. Számos Hotel kínál pár napos csomagokat a turisták részére, melyek jó része tartalmaz Wellness szolgáltatásokat is. Így az egész napos városnézés alatt elfáradt izmainkat, és lelkünket is kényeztethetjük kicsit levezetésképpen. Másnap aztán újult erővel vághatunk neki Budapest látványosságainak.

Fontos, hogy üdülésünk alatt is megmozgassunk izmainkat, mert utána sokkal jobban fog esni a pihenés. Szerencséjére a Szőnyi Hotel Budapest fitness részlegén olyan eszközöket is megtalál, melyek el tudják látni ezt a feladatot. A Hayran Fitnesstől származó evezőgépek, futógépek és szobakerékpárok gondoskodnak róla, hogy a kedves vendégek semmiben se szenvedjenek hiányt, még a mozgásban sem!