Mi az a vibrációs tréner?

A vibrációs tréning egy mostanában igen felkapott fitnesz módszer, amely minimális idő és energia befektetése mellett ígér látványos eredményeket.  Nézzük mi is ez és milyen egy vibrációs tréner.

Működési elv

Mint a legtöbb fitnesz módszer ez is Amerikából származik.  A vibrációs tréning az automatikus nyújtó reflex elvét használja ki.  Ez nem más, mint a test természetes válasza az instabilitásra.  Az apró rezgések folyamatos egyensúly ingadozást idéznek elő, amit a test igyekszik folyamatosan korrigálni. Ahhoz, hogy a test ezt az ingadozást kiegyenlítse, izom összehúzódásokra van szükség az egész testeben. Ezek az önkéntelen, reflexiv mozgások folyamatos izom összehúzódásokat eredményeznek az egész testben körülbelül 25-50-et másodpercenként. Ezen felül mivel a gép három irányba mozogva (mondhatni három dimenzióban) mozog, igy ezek a rezgések több irányból is megdolgoztatják izmainkat.

Hogyan néz ki egy edzés

A városban gomba mód szaporodtak el az utóbbi időben a vibrációs tréninggel foglalkozó stúdiók.  Itt előre megbeszélt időpontban tudunk, profi edzővel (fontos, hogy szakértő kezekbe kerüljünk, mert egyre gyakoribbak az olyan helyek ahol a szaktudás helyett megelégszenek a jó megjelenéssel az edzők alkalmazásakor) dolgozhatunk.  Bemelegítésnek, főként, ha először próbáljuk ezt a módszert érdemes pár percig állni és kitapasztalni a gépet, megszokni a folyamatos rezgéseket. Aki azt gondolja, hogy csak állni fog a rezgő padon, csokit majszolva nagyon téved. Egy kiadós vibroedzés során kontrollált körülmények között, változatos gyakorlatokat végezve dolgoztatjuk meg testünket.  Maga a vibráció több fokozatban állítható, a gyakorlatok pedig már magukban is intenzív izommunkát igényelnek, ezt fokozza a vibráció és a folyamatos izom összehúzódások.  Az edzések viszonylag rövidek, 15-20 percesek, viszont a skálázhatóság miatt kezdőket és haladókat is kellően átmozgat. A gépen elvégzendő feladatok például fekvőtámasz, felülés, lábemelés stb. nem nehezebbek minta normál talajon végeznénk őket. És miért szükséges az edző? Az instrukciókat személyi edző adja, bemutatja a gyakorlatokat, segít, hogyan állj, hogyan helyes végigcsinálni az adott szériát. Nagy segítség lehet még az is, hogy számolja neked az ismétléseket. Igy csalni sem tudsz, viszont nem kell, fejben tartanod hol tartasz. Ami garantált, hogy bár nem fogsz lihegni, vagy kifulladni azért egy kellemes fáradtságot érzel majd, aztán pár nap múlva, főleg az első edzéseket követően jó barátunk az izomláz is megérkezik.

Kiknek ajánljuk, és milyen hatásai vannak a vibrotréningnek?

 • Profi sportolók kiegészítő edzésként is alkalmazzák. Kiváló bemelegítéshez, mivel a folyamatos rezgések az izommunka beindítása mellett serkentik a vérkeringést és az ízületeket is megdolgozzák valamint az izmokat is lenyújthatjuk vele.
 • Azoknak is kiváló mozgásforma, akik hosszabb ideje nem sportoltak és most szeretnének vissza térni. Sérülésből való felépülést is fel gyorsítja. Vibrációs tréning hatására javul az izomtónus, az izmok és ízületek rugalmassága, és az általános jó közérzet. Javítja az állóképességet és a mozgáskoordinációt is.
 • Hölgyek számára hasznos a celluitisz elleni harcban. A vibráció okozta rezgések serkentik a véráramlást, az anyagcserét és a hormonkiválasztást így feszesítve a bőrt és beindítva a zsír égetést is.• A rezgésterápia továbbá alkalmas a csontritkulás, a sclerosis multiplex, izom-és idegrendszeri rendellenességek kezelésére is. Serkenti a tesztoszteron, növekedési hormon termelődést, igy növeli a csontsűrűséget és a csontok teherbíró-képességét.

Ajánljuk mindazoknak

 • Akik ízületi problémákkal küzdenek és szeretnének terhelés mentesen mozogni, kevés idejük van, de az egészségükre odafigyelnek.
 • Sportoláshoz visszatérőknek, sérülésből lábadozóknak.
 • Kiegészítő edzésformaként súlyzós edzéshez.
 • Kísérletező kedvűeknek, akik szeretnének valami új mozgásformát kipróbálni.

Kinek nem ajánlott

 • Terhes kismamáknak az utolsó trimeszterben.
 • Valamilyen kardiovaszkuláris betegségben szenvedőknek.
 • Frissen műtött, vagy balesetben szerzett sérüléssel rendelkezőknek
 • Daganatos megbetegedésben szenvedőknek
 • Pacemakerrel vagy implantátummal élőknek.

Tekintsd meg széles vibrációs tréner kínálatunkat és készülj fel az edzésre!