Mi a különbség a spinning kerékpár és a szobakerékpár között?

Ön a kerékpározás szerelmese és télen sem szeretne kimaradni a bicajozás nyújtotta élményekből? Esetleg magával ragadta az edzőtermi spinning órák nagyszerű hangulata? Felmerülhet önben a vágy, hogy otthonra is beszerezzen egy spinning kerákpárt vagy szobakerékpárt. Igen ám, de mi a különbség a két eszköz között?

 

Szobakerékpár, az otthoni kardió edzés alapja.

Kezdjük a sokak által már ismert és kedvelt eszközzel, a szobakerékpárral és a szobakerékpározással.

Ezen edzésforma nemtől, kortól és edzettségi szinttől függetlenül ideális mozgásforma lehet. Bizonyos sérülések esetén is nyugodtan alkalmazható a rehabilitáció során, vagy egyéb edzések előtt is kiválóan alkalmas a bemelegítésként. A szobakerékpár használata kellemes és biztonságos módja az általános fittség növelésének, valamint a lábizomzat fejlesztésének.

Ma már mindenki megtalálhatja pénztárcájának és egyedi ízlésének legmegfelelőbb szobakerékpárt a nagyon profi, edzőtermi gépektől egészen a megfizethető, belépő szintűekig, háttámlástól az ergométeresekig. Ezen utóbbi kerékpárok már képesek minden lehetséges információt megmutatni nekünk saját edzésünkkel kapcsolatban, az elégetett kalóriák számától a pulzusunkig.

Na, jó és akkor mi az a Spinning és miben más egy spinning kerékpár?

spinningclass

Spinning nem más, mint egy speciális szobakerékpárokon végzett, magas intenzitású aerobik óra. Az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. Egy ilyen órán akár 700-800 kalóriát is elégethetünk.

A spinning kerékpároknál fő különbség a szobakerékpárral szemben a pontos és érzékeny terhelés beállítás, a lendkerekes hajtás mechanika, erős váz, tökéletes stabilitás és maximális terhelés. A spinning kerékpárokat kifejezetten magas intenzitású edzésekhez fejlesztették ki ezért használatuk inkább tapasztaltabb sportolóknak, vagy ellenőrzött környezetben ajánlott.

 

Összegezve, fontos tehát, hogy igényeinknek, edzés tervünknek megfelelő szobakerékpárt válasszunk, legyen az akár a szezonon kívüli formában maradás, esetleges fogyás vagy rehabilitáció.

Ha Önnek is kedve lenne fogyni, vagy csak mozogni egy kicsit, akkor a webáruházunkban található termékekkel ezt megteheti! Kattintson ide, ha a szobakerékpár kínálatunk érdekli, de ha inkább a spinning kerékpárok tetszenek jobban, akkor a linkre kattintva azokat is elérheti!

További információkért, vagy ha segítségünkre lenne szüksége a választáshoz, forduljon hozzánk bizalommal.