Mit kell tudni a futópadokról

A futópad szinte az egyetlen olyan fitneszgép, amely a szokásos ellenőrzéseken, beállításokon (csavarok meghúzása, gép tisztítása) mellett még további rendszeres karbantartást is igényel!

Sokan vesznek futópadot, de ha azt nem szaküzletben vásárolják és nem kapnak megfelelő felvilágosítást a futópad karbantartásával kapcsolatban, illetve nem olvassák el a használati útmutató erre vonatkozó apró betűs részeit, akkor gyakran szembesülhetnek olyan jellegű problémával, amire jogosan mondhatják, hogy „Kérem én erről nem is tudtam!”. Gyakran ez a mondat még sok pénzébe is kerülhet, mivel a használati útmutatókban leírt rendszeres karbantartás elmulasztása bizony a garancia elvesztését is eredményezheti. A cserealkatrész ára, illetve a szervizelés költségei pedig igen jelentősek lehetnek egy-egy értékesebb futópad esetében.

Mit kell tudni a futópadokról?

Ami nincs benne a használati útmutatóban, de jó rá odafigyelni, az a következő:

Mielőtt elindítjuk a futópadot, soha ne álljunk rá a futószalagra, csak akkor lépjünk rá, ha a futószalag már mozgásban van! (Vigyázzunk, hogy gyors sebességnél ne lépjünk fel illetve ne lépjünk le a futószalagról!) Ennek azért van jelentősége, mert ha terhelés nélkül indítjuk a motort, akkor lényegesen meghosszabbítható annak élettartama!

Ha kíváncsi webáruházunkban található futópadokra, akkor a linkre kattintva megtalálja az elérhető modelleket!

A folytatás olvasáshoz kattintson ide!